maanantai 27. elokuuta 2012

Elokuun kuulumisia

Hei tosi pitkästä aikaa!

Harmittaa kun on postailut jääneet, kun on itsellä puuhaa riittänyt jos jonkinlaista. Kesällä lomailin viisi viikkoa ja työt aloitin elokuun alussa. Nyt minulla on uudet hoitolapset 1-, 2- ja 5-vuotiaat sekä oma 5-vuotias poikani. Oikein kiva porukka kun on kaksi pientä ja kaksi vähän isompaa :)

Koko porukan kanssa ei olla vielä askarreltu mitään vaan olen askarrellut isompien kanssa pienten ollessa päiväunilla.


Tässä on tämän syksyn ensimmäinen askartelu nimittäin vuodenaikataulu. Lapset piirsivät ympyrän muotoiselle valkoiselle kartongille vuodenajat ja sen jälkeen kiinnitettiin haaraniitillä viisari, jonka saa laittaa osoittamaan oikeaa vuodenaikaa.



Hiiri-kirjanmerkki ollaan tehty. Leikattiin harmaasta kartongista hiiri, jolle piirrettiin silmä (ja kuononkin olisi voinut piirtää) ja korva leikattiin mustasta nahasta ja liimattiin paikalleen. Häntä kieputettiin harmaanmustasta villalangasta. Lapsi kieputti kaksinkertaista lankaa toiseen suuntaan ja minä toiseen suuntaan. Kun oli kieputettu lanka tiukalle niin laitettiin se vielä nelinkerroin jolloin lanka kiertyy. Pujotettiin häntä reiästä ja solmu hännän päähän.





Nalle ja ristilukki on tehty huovasta. Ne ovat lasten itse suunnittelemat, mutta näissä töissä auttelin aika paljon. Piirsin mallit lasten toiveiden mukaan ja leikkasinkin ne huovasta kun se oli heille vaikeaa (en tiedä johtuiko siitä, että sakset olivat liian tylsät). Itse he ompelivat ja laittoivat vanua täytteeksi. Silmät ym. muut liimattiin kiinni paitsi lukin jalat minä ompelin kiinni. Näitä töitä tehtiin ahkerasti neljänä peräkkäisenä päivänä pienten päikkäriaikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti