lauantai 3. maaliskuuta 2012

Tikkupullaa





Ihana aurinkoinen päivä tänään. Oltiin perheen kanssa järven rannassa paistamassa makkaraa ja tikkupullaa. Koirakin sai oman tikkupullansa suoraan tikusta :)

Tässä tikkupullataikinan ohje, josta riittää 6-8:lle

2,5 dl maitoa
15g hiivaa
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
0,5 dl voita
8 dl vehnäjauhoja

Maito lämmitetään kädenlämpöiseksi ja siihen murennetaan hiiva. Lisätään sokeri, suola ja kardemumma. Sitten lisätään sulatettu tai pehmeä voi ja sen jälkeen vaivataan jauhot taikinaan. 
Taikinassa pitää olla jauhoja sen verran ettei se tartu sormiin. Näin sitä on helpompi käsitellä retkellä. Kun taikinan tekee kotona valmiiksi, se kannattaa laittaa jääkaappiin odottamaan lähtöä ettei taikina kohoa liikaa. Taikinan voi toki sekoittaa vasta retkelläkin esim. muovipussissa painellen.
Taikinasta pyöritellään käsien välissä pitkä ohut pötkö, joka kierretään tiukasti tikkuun. Pullat paistetaan miellään hiilloksella. Näin ne ehtivät kypsyä myös sisältä. Tikkupullat syödään suoraan tikusta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti